[an error occurred while processing this directive] aZOUKar - suikerzoete webstek over de dans 'Zouk' [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive]
aZOUKar banner

Het aZOUKar Archief

13.01.2009 : Intensieve mini cursus Samba de Gafiera voor beginners

Uit de motivatie van de cursisten bleek dat er zeker interesse is voor Samba de Gafieira. Na afloop van de intensieve cursus van 13.01.2009 was er vraag naar meer. Er zullen dus zeker nog cursussen en workshops volgen. Hou onze website in het oog en laat ons weten of ook jij interesse hebt in Samba de Gafieira op info@azoukar.be.

23.12.2008 : Fotoreportage over aZOUKar in Gazet van Antwerpen

Op 23 december publiceerde Gazet van Antwerpen een fotoreportage over aZOUKar. Het initiatief ging uit van de krant zelf, en ze vonden het interessant genoeg om er een hele bladzijde aan te besteden in de rubriek "GoedNieuwsKrant".

De hele reportage is te bekijken in PDF formaat (1.4 MB).

14.12.2008 : Theatergarage

Op 14 december 08 was aZOUKar te gast in Theatergarage.

Bekijk de foto's, en we hebben ook een filmpje:

[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

21.09.2008 : Noxx

Voor de tweede maal waren in de Noxx 4 verschillende zalen ter beschikking voor de liefhebbers van Salsa, Reggaeton, Latin en ZOUK.

aZOUKar zorgde voor een gratis initiatie ZOUK.

Bekijk de foto's van deze initiatie in de Noxx.

14.09.2008 : Demogroep Roda Practice

Ter gelegenheid van Antwerpen danst 2008 op Kattendijk, werd de aZOUKar-demogroep opgericht. En hoewel de meesten van hen slechts een 20-tal lessen Zouk gevolgd hadden, hebben we samen met Chaja, Diane, Karolien, Lieve, Lynn, Marleen, Vicky, Danny, Dirk, François, Luc, Mo en Steven toch een mooie Roda de Zouk kunnen brengen.

Carla en Mariëlla van Casa Baila op de Ernest Van Dijckkaai in Antwerpen waren zo gastvrij om onze oefensessies bij hen te laten houden.

Van zo'n oefensessie, op 14 september 2008, zijn foto's te bekijken.

Een filmopname van de Roda demonstratie op Kattendijk vind je hieronder (op datum van 24.07.2008).

12.08.2008 : Nog een initiatie in de Spiegeltent

Naast de Tangosalons die op zomerse donderdagen in de Spiegeltent georganiseerd werden, wilde men dit initiatief op de dinsdagavonden opentrekken naar andere dansdisciplines. aZOUKar verleende hieraan graag haar medewerking door een gratis initiatie ZOUK te geven.

Ook hier zijn foto's van te bekijken.

24.07.2008 : aZOUKar deed opnieuw mee aan Antwerpen Danst !

We gaven een gratis initiatie ZOUK tijdens Kattendijk op 24 juli 2008 van 19.30 u tot 20.30 u.

Bekijk de foto's hiervan, of het filmpje:

[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

19.07.2008 : Initiatie Zouk in de Spiegeltent

Op 19 juli 2008 gaf aZOUKar een gratis initiatie ZOUK, dit op uitnodiging van Fluxxus die een zuiders getinte tot Braziliaanse avond organiseerde in de spiegeltent.

Fluxxus is een samensmelting van wereldmuziek, dans, poëzie, kunst, circus, acrobatie, concerten, klassieke muziek en nog veel meer en wil graag de mensen nieuwe dingen laten proeven.

Met Zouk, een partnerdans die - in tegenstelling tot Brazilië, Nederland, Spanje, ... - bij ons in Vlaanderen het grote publiek nog niet bereikt heeft, maakte Fluxxus een goede keuze.

Bekijk de foto's van deze initiatie.

04.12.2007 : *** NIEUW *** in Vlaanderen : SAMBA DE GAFIEIRA

Wie de Samba-muziek kent, weet dat zijn beat onweerstaanbaar is. Je wordt er vrolijk van en onvermijdelijk ga je erop bewegen. Samba de Gafieira is een partnerdans die zich onderscheidt door elegante, gracieuse bewegingen met opmerkelijke kenmerken uit de Tango. Deze dansstijl is momenteel erg populair in Rio de Janeiro.

Als eerste in Vlaanderen gaf aZOUKar op 4 december 2007 een gratis initiatie in Zaal Zurenborger - Antwerpen. Na afloop was er gelegenheid tot vrij dansen : Zouk, Salsa, Samba.

De initiatie is voorbij maar u kunt nog wel foto's ervan bekijken.

17.11.2007 : aZOUKar geeft initiatie ZOUK tijdens Salsa Titanico Party

Op uitnodiging van Salsa Titanico gaf aZOUKar een gratis initiatie ZOUK tijdens de Salsa Titanico Party in Café Mojito.

De cursisten hadden er duidelijk zin in ...

Bekijk de foto's gemaakt door François Dom.

19.10.2007 : aZOUKar demonstreert Forró, Samba de Gafieira en Zouk in het kader van Circa 2007

Eén van de talrijke evenementen tijdens de interculturele vijfdaagse georganiseerd door Circa van 17 t/m 21 oktober 2007 rond woord, muziek en dans vond plaats op vrijdagavond 19 oktober in het Atlas-gebouw en had de bedoeling Brazilië in de kijker te stellen.

Om het publiek alvast in de juiste stemming te brengen, werd de avond ingezet door aZOUKar met een demonstratie van drie van Brazilië's meest populaire dansen : Forró, Samba de Gafieira en Zouk.

Aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal liet Maarten Steurs de toeschouwers daarna kennismaken met de enorme variëteit aan muziek en dans, die Brazilië rijk is en het impact daarvan op het dagelijks leven van de Brazilianen. Ook de problematiek van de straatkinderen in de favelas kwam aan bod, want het is ondermeer met muziek en dans dat ontwikkelingswerkers deze kinderen uit het drugsmilieu proberen te houden.

De beelden waren vrolijk, uitbundig, uitzinnig, maar ook emotioneel, dramatisch en schokerend. Het barst immers van talent in de favelas en dat gaat door gebrek aan kansen grotendeels verloren.

Maarten had gerust nog enkele uurtjes kunnen doorgaan over zijn ervaringen met de straatkinderen, want hij heeft ze duidelijk diep in zijn hart gesloten...

Bekijk ook onze mini fotoreportage.

28.08.2007 : proefles ZOUK in zaal Zurenborger

De eerste proefles van aZOUKar trok al meteen wat belangstellenden, wat bewijst dat Zouk in Vlaanderen stilaan bekendheid krijgt. De foto's van deze eerste proefles mochten dan ook in ons archief niet ontbreken.

02.08.2007 : Antwerpen danst ZOUK

Erwin en Karine, oprichters en docenten van aZOUKar, geven een demonstratie van ZOUK en SAMBA DE GAFIEIRA ter gelegenheid van Kattendijkdok.

Bekijk in ons eigen archief de foto's die Kurt Renoy maakte.

Lees ook het verslag van ZoukWeb of bekijk hun fotoreportage.

05.05.2007

De aZOUKar webstek is ''online''.

20.04.2007

De aZOUKar webstek wordt geboren.

10.12.2005 : Demonstratie ZOUK bij Anneke Hamelink in Hulst (Nederland)

Erwin en Karine gaven al in 2005 een demonstratie ZOUK in de gekende Salsa Studio van Anneke Hamelink. Bekijk enkele foto's van deze demonstratie.

11.12.2004 : Vlaanderen maakt voor het eerst kennis met ZOUK

In de nacht van 11 op 12 december 2004 werd Erwin het slachtoffer van een samenzwering. Ter gelegenheid van zijn verjaardagsfeest verrasten zijn partner, Karine, en zijn vrienden hem met een optreden van onder meer de BraSaZouk Dancers o.l.v. Claudia, die in Nederland al jaren aan de Zouk-weg timmert. Lees alles over deze "historische" gebeurtenis of bekijk de foto's.