[an error occurred while processing this directive] aZOUKar - suikerzoete webstek over de dans 'Zouk' [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive]
aZOUKar banner

11.12.2004 : Eerste kennismaking van Vlaanderen met de Braziliaanse dans ZOUK in samenwerking met Claudia de Vries

Claudia de Vries is de drijvende kracht achter BraSaZouk.

Geboren in Suriname, Zuid-Amerika, kwam ze naar Nederland voor haar studies. Verscheidene jaren geleden geraakte zij zodanig geboeid door de Braziliaanse dansen dat ze besloot er haar beroep van te maken en deze dansen in Nederland te promoten.

Zij verrichte heel wat pionierswerk op het vlak van de Braziliaanse dansen (Samba’s, Axé en uiteraard de Zouk) en slaagde erin deze populair te maken bij een groot dansminnend publiek in Nederland door middel van workshops en demonstraties op o.a. Salsacongressen.

Het was tijdens deze Salsacongressen dat Erwin en Karine Claudia in 2000 ontdekten. Het virus sloeg meteen over. Enkele jaren later trokken ze naar Amsterdam om er cursussen te volgen bij Claudia en verschillende Braziliaanse leraars, die zij regelmatig uitnodigde in haar dansschool.

In 2004, ter gelegenheid van Erwin's verjaardagsfeest, vonden ze Claudia bereid om de in Nederland al erg populaire dans Zouk aan het Belgische, zij het selecte, publiek voor te stellen.

uitnodiging BraSaZouk

Bekijk nog meer foto's van dit historische optreden.

Hun pogingen om Claudia en de Braziliaanse dansen datzelfde jaar ook op de grotere Vlaamse podia te krijgen, mislukten. Men had in België nog nooit van Zouk gehoord en men had er toen ook geen oren naar.

Mede dankzij Claudia en de Braziliaanse danscongressen die zij ieder jaar bij BraSaZouk organiseert, heeft Zouk ook elders in Europa bekendheid gekregen.

En België is er nu eindelijk ook klaar voor !