[an error occurred while processing this directive] aZOUKar - suikerzoete webstek over de dans 'Zouk' [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive]
aZOUKar banner

Docenten

Docenten Karine en Erwin

Docent - Erwin Cools

Hij heeft als Licentiaat LO, volleybalspeler, -trainer en -coach al heel wat ervaring in het aanleren van technieken. In 1995 begon hij Salsalessen te volgen bij Geert Audenaert en American Swing bij Pol Van Assche. Tijdens een Salsa-Tangostage in 1996 leerde hij Karine kennen.

Karine Pardon

Ze volgde van 1992 tot 1998 Flamenco bij Ana Ramon en Ann Wens. Samen met enkele andere Flamencofanaten werd een groepje opgericht waarmee op privé-feestjes voor een Zuiderse sfeer werd gezorgd. Geïntrigeerd door Oriëntaalse muziek, nam ze ook deel aan een cursus buikdans bij Amana Dance Theatre.

In 1996 zette ze haar eerste Salsapasjes bij Ivan Van Wassenhove (Salsa Caliente) en nam deel aan een zomerstage in Frankrijk, waar ze voor 't eerst kennismaakte met Argentijse Tango en ... Erwin.

Karine en Erwin

Vanaf dat moment begonnen zij samen te dansen. Ze gaven salsa-demonstraties (individueel, met Grupo Isla del Sol en enkele keren met de Salsa Mansana Band) en kaapten enkele prijzen weg op wedstrijden, waarbij ze in 1997 Belgisch kampioen Salsa bij de niet-profs werden. Ze werden verder opgeleid in verschillende dansdisciplines door een aantal gerenommeerde leraars:

Omdat het uiteindelijk toch de Braziliaanse dansen zijn die hun voorkeur wegdragen, en omdat deze nog erg onbekend zijn in België, besloten ze om deze hier mee te helpen promoten.